onsdag 15 september 2010

Wohooo I found it!! - GRSP Weekend i Clayton County

Mina damer och herrar. När livet till synes inte är mer än skit så kommer man plötsligt för sig att kolla under fliken utkast och pang! så hittar man ett inlägg om GRSP Weekend i Clayton County. Med bilder och allt! Läs och njut av att livet aldrig är skit mer än någon timme.

Vi började med middag, catering från Atlantas kändaste (och ökändaste) fastfood provider. Allternativen var: burger, cheeseburger, chiliburger (hamburgare med typ chili con carne on top), hot dog, chili dog, pommes eller friterade lökringar. En måltid i fyra nyanser av gyllenbrunt.

Därefter fick vi åka hem till våra lokala värdfamiljer för att fräscha upp oss. Min värdfamilj, Claudia och Tom bodde i ett av de mest amerikanska hem jag har sett hittils. Heltäckningsmatta i alla rum, inklusive badrumen (ja mamma, du skulle ha mått dåligt). Naturligtvis groteskt stort hus också.
Jag bodde med australiensiska Sarah och danska Mia. Bilden tagen med självtimer från bakluckan av bilen=halva bakluckan kom med.

Rotarianerna hade funderat hårt på vilken underhållning de skulle bjuda oss på. Svaret blev naturligtvis: Drag Racing. Bilar tävlar två och två om vem som kan köra en raksträcka snabbast. Fantastiskt. Arenan var byggd för ca 100 000 pers. För kvällen var bilarna amatörer så det var stor variation.

Snygga truckerkepsar och racing tröjor för 1 dollar (det stod nämligen march 2002 på dem) blev en hit bland oss. Här är Christian från Wales, ni ser hur glad han är.


Här är ett smakprov från kvällen. Tyvärr slutade det hela i tragedi. En av förarna kom upp på gräset bredvid banan vilket resulterade i att hans bil voltade tre gånger i luften, bröts sönder i tusentals delar, landade och exploderade i en stor brand. Föraren i den andra bilen sprang ut och försökte dra ur killen ur den brinnande bilen. Branden släcktes snabbt, fem ambulanser kom dit. Efter 40 minuter kom en helikopter och tog honom till sjukhus i Atlanta. Vi fick veta dagen efter att han i alla fall hade överlevt. Dramatiskt, såg ut som rena rama Hollywood.

Hela gänget utanför arenan.

Dagen efter blev en heldag på stranden vid en liten konstgjord sjö skapad för olympisk beach volleyball under Atlanta OS. Diverse teambuilding aktiviter stod på agendan. Bl.a tävling i sandskulpturer.

Även båtrace men båtar skapade av kartong och svart (silver)tejp. För övrigt vann mitt lag racet och jag blev därmed belönad en olympisk medalj. Barnsligt glad.
Lunch.

Kvällen spenderade vi på Clayton State College där vi själva stod för underhållingen genom GRSP Karaoke Idol. Vi sjöng, look-a-like-juryn sågade.

Christian, Andrew, Christian, Alex, Bàlian och Peter (Wales, Scottland, Wales, Scottland, Ungern och Polen) ger sin version av "Wild Thing". Minnesvärt.
Efter detta kördes vi tillbaka till tursitcentrat för sleepover. Vi hade så trevligt att jag gick och la mig klockan 6 för att vakna upp 7.30 efter 1.5 timmes sömn. En riktigt power nap. Men runt 3 snåret på morgonen gick vi ett gäng till IHOP (international house of pancakes) och fyllde på med energi i form utav chocolate chip pancakes.
Ännu en lyckad helg med GRSParna. Nästa Rotaryannordnade helg är inte förrän i början av november. Lite för långt tills dess tycker vi så vi håller själva på att försöka få ihop en helg i bergsbyn Helen där de årligen anordnar Oktboerfest första helgen i oktober. Gissa vilken helg vi planerar att vara där?

1 kommentar:

  1. Åh, ibland kan man ju inte annat än älska teknologin ;)
    Men du, SUPERbra uppdatering! Låter som att du hade en toppenhelg! <3

    SvaraRadera